Miralem Pjanić i BH Telecom finansiraju dva nova apartmana u Roditeljskoj kući

Direktor Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka FBiH" Fikret Kubat potpisao je danas u Sarajevu ugovore o pokroviteljstvu dva apartmana u Roditeljskoj kući na Jezeru, gdje za vrijeme liječenja borave djeca oboljela od malignih oboljenja zajedno sa članovima uže obitelji.
Kompanija BH Telecom i nogometaš Miralem Pjanić za pokroviteljstvo su odabrali apartman "Visibaba", koji simbolično najavljuje rađanje još čvršćeg prijateljstva i bezuvjetne podrške.

Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije BH Telecoma i radnici BH Telecoma odabrali su za pokroviteljstvo apartman pod nazivom "Kućica", koji simbolizira brigu društvene zajednice, krov koji štiti djecu oboljelu od raka i njihove obitelji.

Ugovor o pokroviteljstvu podrazumijeva finansiranje rada tih apartmana, a odnosi se na period od tri godine. U objektu Roditeljska kuća ima deset apartmana koji su tematski opremljeni. Udruženje "Srca za djecu koja boluju od raka u FBiH" dosad je, kroz projekt 'Prijatelji Roditeljske kuće', osiguralo pokrovitelje za sedam apartmana. Rezervirana su, kažu, pokroviteljstva i preostala tri apartmana.

Direktor Kubat ističe da je upravo septembar mjesec podizanja nivoa svijesti o dječijem kanceru, zbog čega su gosti 'Roditeljske kuće' danas nosili 'zlatne vrpce'.

"Ova kuća djeci i njihovim roditeljima nudi nadu, a sve je lakše uz prijatelje", naglasio je.

Današnjim događajem BH Telecom obilježio je godišnjicu te kompanije, kao i suradnje s Udruženjem i Roditeljskom kućom, a po riječima generalnog direktora Mirsada Zaimovića nastavit će biti 'skromni u uspjehu'.

Nogometaš Miralem Pjanić smatra da inicijative poput ove doprinose podizanju nivoa svijesti javnosti za dobrobit oboljele djece te je iskazao podršku djeci i roditeljima u borbi za ozdravljenje.

Djeca koja su ranije bili stanovnici Roditeljske kuće pripremila su prigodne poklone za bh. reprezentativca koje su sami izradili, a na jednom od crteža napisano je 'Miraleme, hvala što si mi prijatelj'. Sve je krunisano tortom s motivima koji asociraju na današnje pokrovitelje.

Roditeljska kuća na Jezeru izgrađena je uz pomoć prijatelja djece oboljele od raka, a pruža kontinuirani smještaj za oboljelu djecu i uže članove njihovih obitelji koji ne žive u Sarajevu. Osim smještaja, u kući su za njih osigurane osnovne životne i higijenske namirnice, psihosocijalna pomoć i podrška. Trenutno su u toj kući četiri obitelji, a dosad ih je boravilo više od stotinu.

Izvor Klix

KOMENTARI