VIJESTI

Direkcija Sarajevo - Upravni odbor

Početna / Vijesti

Umjesto skupih i pompeznih rođendanskih proslava, mi smo odlučili da Dan BH Telecoma obilježimo baš ovdje - u Roditeljskoj kući - sa najhrabrijim i najsnažnijim među nama, kazao je, između ostalog, Mirsad Zaimović, generalni direktor ove Kompanije

BH Telecom i Miralem Pjanić, naša nogometna zvijezda, ponovo su obradovali najmlađe Bosance i Hercegovce. Naime, predstavnici BH Telecoma  danas su, na rođendan ove najuspješnije Kompanije u našoj zemlji, potpisali ugovor o pokroviteljstvu dva apartmana u Roditeljskoj kući u Sarajevu, u kojoj borave roditelji i njihova djeca, oboljela od malignih bolesti.

Pokroviteljstvo se odnosi na period od tri godine, i za svaku godinu iznosi po 10.000 KM. Program ove donacije podrazumijeva pokrivanje troškova smještaja porodica, režija, održavanje apartmana, sredstva za higijenu i dezinfekciju, te pomoć psihologa i socijalnog radnika.

Kako su u Roditeljskoj kući apartmani tematski uređeni i imaju svoje nazive, BH Telecom i Miralem Pjanić izabrali su apartman, pod nazivom „Visibaba“, koji simoblično najavljuje rađanje još čvršćeg prijateljstva i bezuvjetne podrške.

Ova djeca su naši istinski heroji

- Cijelo vrijeme razmišljam šta da kažem, ali mislim da u ovom ambijentu i ne treba dugo govoriti, jer on ustvari sve govori. Umjesto skupih i pompeznih rođendanskih proslava, mi smo još prošle godine odlučili da Dan BH Telecoma obilježimo baš ovdje - u Roditeljskoj kući - sa najhrabrijim i najsnažnijim među nama – djeci koja su istinski heroji, kojima je potrebna i ovakva vrsta naše pažnje i podrške. Ono što slobodno mogu kazati je da ćemo nastaviti i dalje sa ovakvim načinom obilježavanja rođendana najuspješnije bosanaskohercegovačke kompanije. Sve nas na neki način uspjeh fascinira. Mene fascinira skromnost u uspjehu. Zbog toga sam sigurno na istim talasnim dužinama sa zvijezdama, kao što je Miralem, jedan od, ako ne i najbolji nogometaš BiH svih vremena – kazao je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma.

Do sada je kroz Roditeljsku kuću, od njenog osnivanja 2016. godine, prošlo oko 120 porodica, a trenutno u njoj boravi četvero djece. Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka“, u maju je pokrenulo posebno osmišljen program samoodrživosti Roditeljske kuće.

Prema riječima Fikreta Kubata, predsjednika Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka", u Roditeljskoj kući, koja broji deset apartmana, do sada su za sedam njih obezbijeđeni pokrovitelji, ali su i ostala tri rezervisana.

- Danas želim govoriti kao roditelj Vedada, koji je kao četverogodišnjak liječen od karcinoma. Obraćam se u ime naše dječice, a neki od njih su ovdje sa nama. Svi smo tu zbog njih, da im pomognemo i izmamimo osmijeh na njihova lica. Nije slučajno da u septembru imamo ovaj događaj, jer je upravo septembar mjesec podizanja svijesti o djeci oboljeloj od raka. Isto tako, u septembru se obilježava i rođendan BH Telecoma. Ono što je važno istaći je to da Roditeljska kuća nudi nadu i sve ostalo što je potrebno djeci i njihovim roditeljima, a sve to je puno lakše kada imate prijatelje, a naši prijatelji su BH Telecom, Miralem Pjanić, radnici i sindikat ove Kompanije. Ponosni smo što je BH Telecom od samog osnivanja Udruženja 2003. uz nas – naglasio je Kubat.

Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije BH Telecoma i radnici ove Kompanije, za pokroviteljstvo, izabrali su apartman pod nazivom „Kućica“, koji simbolizira brigu društvene zajednice, krov koji štiti djecu oboljelu od raka i njihove porodice.

- Teško mi je govoriti svaki put kada dođem u jednu ovakvu ustanova, jer je teško skriti emocije. Sa mnom je danas i moj kolega Emir, ispred radnika BH Telecoma, koji je najzaslužniji u pokretanju jedne ovakve inicijative. Ponosan sam što mogu reći da se ovom projektu odazvao veliki broj naših radnika koji će i dalje pomagati najmlađima. Nadamo se da će naši mali heroji izboriti svoju najveću bitku u životu, a mi radnici BH Telecoma uvijek ćemo biti uz njih – istakao je Imer Gaši, predsjednik Sindikata Generalne direkcije BH Telecom.

Miralem Pjanić mališane obradovao dresovima

Poseban trenutak bio je kada je danas u Roditeljsku kuću ušao Miralem Pjanić, a to se naročito vidjelo na licima mališana.

- Čast mi je biti dio ove priče na Dan BH Telecoma. Nadam se da će ovaj projekat podići svijest kod svih građana u BiH, ako to već nije sistemski urađeno. Ja sam otac jednog Edina i to me je odmah pogodilo. Obećavam da ću  i dalje podržavati ovakve priče, jer djeca su naša budućnost. Poručio bih svima da budemo jaki i izdržimo – kazao je Pjanić.

Naša nogometna zvijezda od dječaka Ismeta, kojem je Miralem ranije ispunio želju, kao čin zahvalnosti poklonio je dvije slike. Na jednoj su Ismet i Pjanić, a na drugoj, koju je dječak sam nacrtao, je nogometaš.

Nakon oficijelnog dijela potpisivanja ugovora o pokroviteljstvu, uslijedilo je zvanično otvaranje oba apartmana, a potom su se mališani fotografirali sa svojom zvijezdom - Miralenom Pjanićem, koji ih je obradovao dresovima.

Izvor Faktor.ba

Piše: admin
0 Komentara

Krajem ovog mjeseca započinju konsultacije eksperata i predstavnika političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine o temeljnom dokumentu sa radnim naslovom „Reformska agenda 2“, potvrđeno je za Nezavisni istraživački centar NICK iz više pouzdanih izvora.

Prema našim saznanjima, prvi sastanak bi mogao biti održan u Ljubljani pod budnim okom predstavnika Evropske unije.

Kako saznajemo, nova „Reformska agenda 2“ će biti platforma oko koje će se i okupiti nova vlast, prvenstveno na državnom nivou, a potom i na nižim nivoima vlasti.

Vrlo vjerovatno će dosta brzo biti održan radno-konsultativni sastanak na stručno-tehničkom, a ne na nivou političkih lidera, na kojem će se razgovarati o nastavku reformi i izradi drafta “Reformske agende 2”, koja bi, za stranke koje budu u vlasti, bila osnova budućih programskih koalicija – rekao je za NICK, dobro upućen izvor iz Vijeća ministara BiH.

Prva reformska agenda, planski, cijeloviti dokument usaglašen sa evropskim putem BiH usvojena je 2015. godine i na osnovu nje je i formirana parlamentarna većina koja je imenovala aktuelno Vijeće ministara BiH. Tada su parlamentarne stranke u BiH sa državnog nivoa potpisale Agendu i deblokirale napredak države ka Uniji. Omogućen je početak primjene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, podnošenje aplikacije za članstvo u EU te slanje i priprema upitnika Evropske komisije.

Agenda se sastoji od plana obaveza i uvjeta koje država mora ispuniti na putu reformi i usklađivanja sa evropskim standardima, te koraka ka ekonomskim reformama u državi. Nova Agenda će sadržati, kako se očekuje, i dio obaveza koje nisu usvojene iz prethodnog dokumenta. Dogovor o Agendi će biti ključni i za formiranje vlasti nakon izbora koji su održani 7. oktobra ove godine. Najviše mandata na državnom nivou su ponovo osvojili Stranka demokratske akcije i SNSD.

Izvor Nick.ba

Piše: admin
0 Komentara

Pages